‘Stilstaan is voor mij geen optie’

Kenneth van Kempen (32) is sinds november 2018 apotheker in de ziekenhuisapotheek van het Catharina Ziekenhuis. “Ik hou van een goede puzzel. Ik laat niet los voordat ik deze heb opgelost”, aldus Kenneth.

Drie jaar geleden studeerde de boomlange (2.08 m!) geneesmiddelenexpert af. “Na mijn studie ben ik gaan werken bij een farmaceutisch bedrijf. Daar heb ik drie jaar lang ontzettend veel kennis opgedaan, maar ik merkte dat ik de aansluiting met de patiënt miste. Het was alleen maar produceren. Ik wilde dichter bij de patiënt staan. Toen deze uitdaging in het Catharina Ziekenhuis voorbij kwam, heb ik deze dan ook met beide handen aangepakt.”

Ontwikkelen is rode draad

Als rasechte Limburger rijdt Kenneth elke dag met veel plezier de ‘grens’ over naar Brabant. “Het Catharina Ziekenhuis is een prachtig ziekenhuis om in te mogen werken. Als productie-apotheker in het Catharina Ziekenhuis stuur je het productieproces aan en neem je beslissingen over de planning, schoonmaak en het efficiënt en juiste gebruik van de diverse productielijnen en productiemiddelen. Ook houd ik me bezig met het ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Die puzzel, vanaf het moment dat we op zoek gaan naar geschikte grondstoffen, aan alle kwaliteitseisen moeten voldoen tot het daadwerkelijke product, dat vind ik telkens weer een fantastische uitdaging. Ontwikkelen is een rode draad binnen de ziekenhuisapotheek. En daar sta ik helemaal achter, stilstaan is voor mij ook geen optie.”

Ambitieus

Kenneth is ambitieus. “Soms misschien iets te ambitieus. Ik word ongelukkig van een vaste structuur, mijn valkuil is dan ook dat ik soms iets te snel vooruit wil. Maar het Catharina Ziekenhuis past wat dat betreft goed in mijn profiel. Dit ziekenhuis gaat altijd voor de beste zorg en blijft zichzelf uitdagen. En als je daar voor openstaat krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te ontplooien. Ik heb die uitdaging nodig, ik moet mijn creativiteit kwijt kunnen. En die vrijheid krijg ik. Dat zorgt ervoor dat ik elke dag weer met plezier naar mijn werk rijd.”

Dromen

Kenneth kijkt uit naar de verhuizing van de ziekenhuisapotheek naar de nieuwbouw eind 2020. “We zijn uit ons jasje gegroeid. Om door te kunnen groeien is een nieuw pand nodig.” En bij groei horen ook dromen. “Ja, dromen heb ik natuurlijk altijd. Ik hoop dat we de komende jaren als ziekenhuisapotheek productmatig in het land een nog grotere naam krijgen, dat we producten ontwikkelen waar we trots op zijn.

Basketbal

Is er nog een leven naast alle pillen, poeders en vloeistoffen? “Ja tuurlijk! Ik woon samen met mijn vriendin in het prachtige Nederweert. Dat is al een hobby op zich”, lacht hij, “ik heb jarenlang op hoog niveau gebasketbald in Amerika en op professioneel niveau in Nederland, maar op dat niveau sporten, studeren en nu werken, dat gaat niet meer. Maar ik vind het nog heerlijk om een balletje te gooien. Daarnaast ben ik een echte muziekliefhebber. Op klassieke muziek en Hollandse meezingers na, kun je me eigenlijk overal wel voor wakker maken.”

< terug naar het nieuws overzicht