ECD\Actueel

ECD Dagsymposium 5 oktober 2022

“Decontaminatie van medische hulpmiddelen, een ander perspectief”

Na twee jaar COVID hebben we eindelijk weer een symposium kunnen organiseren.
Vanuit verschillende perspectieven werd het vakgebied van (steriele) medische hulpmiddelen belicht; van Europese normen, robot chirurgie en steriliseren met plasma’s tot het gebruik van A.I. en Deep Learning tijdens endoscopie.
We kijken terug op een geslaagde dag met levendige discussies, die door de deelnemers gemiddeld met een 8,2 werd beoordeeld!

ECd symposium 2022

(NA)SCHOLING MSMH

Het Excellence Centre of Decontamination (ECD) verzorgt (na)scholing voor medewerkers steriele medische hulpmiddelen op locatie. Deze scholing wordt afgestemd op de leerbehoefte binnen de CSA. Vooraf neemt de trainer contact op met de opdrachtgever om vraag en doelstellingen van de bijscholing op maat te maken.
Onderwerpen die aan bod kunnen komen:

• Reinigen en desinfecteren
  • Steriliseren van medische hulpmiddelen (lage en hoge temperatuur)
  • Controleren van procesregistraties
  • Nut en noodzaak van persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Standaarden
  • Operational Qualification (OQ), Installation Qualification (IQ), Perfomance Qualification (PQ) / Validatie
  • Of het uitdiepen van een specifiek onderdeel binnen het vakgebied.

Er wordt gewerkt in kleine groepen van 6-10 personen om het leer-rendement zo hoog mogelijk te maken. Bij goed gevolg krijgt de MSMH een ondertekend certificaat en indien gewenst kan accreditatie bij SVN of de VDSMH aangevraagd worden. Heeft u interesse of aanvullende vragen? Neem dan contact op met het Excellence Centre of Decontamination via ECD@catharinaziekenhuis.nl